“For the things we have to learn before we can do them, we learn by doing them.” Aristoteles

Janneke Renkema

Al meer dan 15 jaar werk ik als trainingsacteur binnen verschillende communicatietrainingen. Daarnaast ben ik ook trainer en coach.

Door mijn ruime ervaring als trainingsacteur maar ook door mijn levenservaring kan ik me erg gemakkelijk verplaatsen in andere mensen. Ik lever daarbij realistisch spel waardoor mensen die met mij oefenen soms 'vergeten' dat ik een acteur ben. Daarnaast geef ik op een constructieve en concrete manier feedback zodat mensen handvatten krijgen om ander gedrag uit te proberen.

Doordat ik bij zoveel trainingen heb meegewerkt als acteur ben ik vertrouwd met veel verschillende theoretische modellen (roos van Leary, kernkwadranten, voice dialogue, communicatiestijlen, NLP).

Als trainer ben ik sinds een aantal jaren actief bij de vervolgopleiding voor verpleegkundigen van het opleidingsinstituut van het UMCG. Binnen deze trainingen werk ik zelf met trainingsacteurs. Ik werk niet volgens één theoretisch model maar grijp hier ter verduidelijking regelmatig op terug.

Mijn kracht: inlevend, speels, creatief, betrokken, enthousiast, laagdrempelig, out of the box denker.

 

 

Waarom

Mijn missie is een leeromgeving creëren voor o.a. trainers, coaches, docenten van volwassenenonderwijs en iedereen die, net als ik, gelooft in het leren door ervaren. Een omgeving waar verbinding wordt gelegd met vakgenoten en waar kennis wordt gedeeld. Waar in een veilige omgeving geoefend kan worden. Omdat ik geloof dat verbinding maken, kennis delen en ervaring opdoen je laat groeien, mij laat groeien. En daar krijg ik energie van en word ik blij van. Daarom!