top of page
  • Learning by Doing

Constructief botsen werkt!


Onlangs gaf ik een training aan medewerkers van een gemeente. Een onderdeel daarvan was constructief botsen. In de oefening speelde ik een medewerker die op de vraag of hij de deadline zou halen steeds zei ‘IK GA HET PROBEREN’.

Ik vroeg aan mijn gesprekspartner ‘wat denk en voel je allemaal?’ Hij zei ‘dat gaat dus niet lukken.Oké. Wat gebeurt er als je dat gevoel uitspreekt?

Op een respectvolle manier zei hij ’ik heb het gevoel dat het niet gaat lukken…...klopt dat?

‘Op deze manier kon de medewerker toegeven dat het lastig was, waar hij tegen aanliep en heb je een gesprek. Misschien kun je het samen hebben over prioriteiten. Ook kan het helpen om tussentijds nog even te informeren hoe het gaat.

Het mooie is dat je op deze manier in contact blijft met elkaar,en dat werkt opbouwend.

Comentarios


bottom of page