top of page
  • Learning by Doing

Hulp bij het maken en presenteren van je pitch
 

Onlangs kreeg ik de vraag: " Kun je me ook helpen bij  het maken en presenteren van mijn pitch ". Natuurlijk wilde ik dat !

Die pitch was belangrijk om toegelaten te worden in een project waarbij je uitgebreide ondersteuning zou krijgen om in de toekomst als ondernemer aan de  slag te  gaan. Dat je bijvoorbeeld een businesscoach toegewezen zou krijgen en dergelijke.

Wat opviel was dat de pitch die ze gemaakt had heel lang was, met lange zinnen. Dat vond ze zelf ook. Dat maakt dat de kernboodschap van haar pitch niet helemaal helder werd. Er werden zinnen geschrapt en gekeken naar wat nu precies de kernboodschap was. Dat is vaak het moeilijkste (kill your darlings).

Vervolgens werd die steeds helderder. Toen ze vervolgens die presenteerde , bleek deze nog niet te kloppen. Het moest nog meer verbinding krijgen met haarzelf. Dat bleek ook in zinnetjes te zitten die haar ook echt typeerden en haar verhaal duidelijk maakte. En toen dat goed voelde, bleek het presenteren ook meteen een stuk makkelijker te gaan. Nog wat geoefend in stiltes laten vallen en accent aan bepaalde woorden geven en de pitch stond als een huis!!

Fijn om daarna te horen dat het pitchen goed ging, haar verhaal kort en krachtig overkwam  en ze  door is ! De eerste stappen naar het ondernemerschap kunnen worden gezet.

 

 

Comments


bottom of page